Türkiye genelinde görev yapan Sulh Ceza Hakimleri, Gaziantep’e gelerek Sulh Ceza Hakimliği Uygulamaları konulu etkinliğe katıldı.
Gaziantep'te başlayan ve 02 Ekim 2022 tarihinde sona erecek olan proğram kapsamında hakimler birçok konuda görüş alış verişinde bulunacaklar.
“Sulh Ceza Hâkimliği Uygulamaları” konulu meslek içi eğitim programı kapsamında bu suçlara bakmakla görevli olan Sulh Ceza Hakimleri Türkiye Adalet Akademisi kapsamında yoğun bir eğitim ve bilgilendirme fırtınası yaşadılar.
Anayasa Mahkemesi Raportörü, Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı Tetkik Hâkimi, Akademi Öğretim Görevlileri, Ankara Batı Sulh Ceza Hâkimi, Bilgi Teknolojileri Kurumu Temsilcileri, Erişim Sağlayıcıları Birliği Temsilcileri tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Koruma Tedbirleri Uygulamaları, 5651 Sayılı Kanunun 8, 8/A ve 9. Maddesi Uygulamaları ile Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar, Tutuklama ve Adli Kontrol, Arama El Koyma, Telekomünikasyon Yoluyla İletişimin Denetlenmesi, Kabahatler Kanunu Uygulamaları ve Telekomünikasyon Yoluyla İletişimin Denetlenmesi Kararlarının Bilgi Teknolojileri Kurumu Açısından Değerlendirilmesi konularında katılımcılara sunumlar yapılacağı öğrenildi.
02 Ekim 2022 günü saat 12.00’de sona erecek proğram Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş ve HSK üyesi Ergün Şahin ile Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Uğur Parlak’ın açılış konuşmaları ile başladı.
Proğram kapsamında Gaziantep’e gelen HSK Üyesi Ergün Şahin ve Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Uğur Parlak, son kararname ile yeni göreve başlayan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş’ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması dileklerini ilettiler.